Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4

Contoh Email Follow-up Selepas Hantarkan Resume/CV Kepada Majikan

Post a Comment
Contoh Email Follow-up Selepas Hantarkan Resume/CV Kepada Majikan | Ramai dikalangan pemohon jawatan kosong tidak tahu cara yang betul untuk menghantarkan email follow-up selepas menghantarkan resume/cv atau selepas memohon jawatan kosong. Oleh kerana itu anda wajib baca post ini sehingga habis.

Contoh Email Follow-up Selepas Hantarkan Resume/CV Kepada Majikan

Email Follow-up selepas hantarkan Resume /CV


Dalam pemerhatian admin terlalu ramai yang memohon dan apabila permohonan mereka tidak mendapat sebarang respone mereka akan mula marah dan mengeluarkan kata-kata kesat yang tidak baik oleh kerana itu hari ini kami ingin memberikan tips bagaimana cara yang betul untuk anda menghantarkan email follow-up yang betul selepas menghantarkan resume/cv anda. Tidak perlu meleret-leret just straight to the point okey..

Perkara yang wajib anda tahu sebelum menghantarkan Email Follow-Up


Emailkan kepada alamat email yang digunakan untuk menguruskan pengambilan jawatan yang dipohon. Alamat email anda pula perlulah mengikut nama anda sendiri jangan nama artis mahupun haiwan peliharaan anda yer.. :D. Selepas tempoh-tempoh yang tertentu dan sekurang-kurang selepas 2 minggu permohonan dibuat.

Contoh Template Follow Up seperti di bawah:

Subject line Email
(Software Developer) – Permohonan Nur Neelofa @ Permohonan Kerani Pentadbiran (Nur Kerry)

Email Body

Dear Mr. / Ms

I submitted a CV/Resume earlier this month for the Software developer advertised in the Jobstreet.com.my/ Mudah.my/Maukerja.my..

I am very interested in working at ABC Company and I believe my skills, especially my C and java experience at EFG company, would be an ideal match for this position.

If necessary, I would be glad to resend my resume or to provide any further information you might need regarding my candidacy. I can be reached at (123)456-7890 or abcdef@abcd.com. I look forward to hearing from you. Thank you for your consideration. Sincerely,

Signature
Neelofa


Dan ini satu lagi contoh email Follow up kepada majikan,
simple tapi sampai tujuannya - Klik Sini

Rumusannya kami berharap agar sedikit info ini boleh memberikan anda sedikit sebanyak idea untuk anda menulis email follow-up yang baik selepas ini. Dan suka kami ingatkan email follow-up lebih sesuai untuk digunakan bagi mereka yang memohon jawatan swasta.


Related Posts

Post a Comment