Kongsikan Pengalaman Temuduga Anda di Sini

Sunday, June 23, 2013

Kongsikan Pengalaman Temuduga Anda di Sini |Admin menyediakan ruang ini adalah untuk anda berkongsi serba sedikit maklumat atau cerita daripada pengalaman anda semasa menghadapi temuduga di sektor awam mahupun swasta. Jika anda ingin berkongsi selain daripada pengalaman temuduga adalah tidak mengapa tetapi biarlah ia berkaitan dengan blog ini. Semoga dengan perkongsian anda dapat membantu kawan-kawan kita diluar mendapat serba sedikit ilmu atau info daripada pengalaman tersebut. Semoga bermanfaat.




Admin yakin dan percaya, ramai diantara kita ingin mencari sebanyak mungkin maklumat sebelum menghadiri temuduga. Jika anda sudi berkongsi di sini adalah satu nikmat buat mereka yang dahagakan maklumat dan input ini. Jangan segan dan silu berkongsi okey.

Anda boleh berkongsi dengan menaip di dalam kotak komen di bawah. Terima kasih semua..

Download Contoh Resume Lengkap Sekarang!!

Sila isikan nama dan email aktif anda untuk muatturun koleksi contoh resume terkini. [Boleh Download & Edit]

Related Posts

First

2 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
June 29, 2013 at 2:31 AM delete

salam, saya nak berkongsi pengalaman semasa interview pustakawan di UKM, tapi jawapannya amat mendukacitakan saya..

Antara soalan yang saya rasa senang tapi di gelak oleh penemuduga:

1-UKM mempunyai library yang sangat bagus, bagaimanakah cara memantapkan lagi library ini?

jawapan saya : Dengan menambahkan lagi buku buku yang tiada dan susun atur kerusi dan meja perlu menjadi lebih menarik.

penemuduga : Buku2 kat library nie tak cukup lagi ke? susun atur kat sini tak menarik ke?

*dalam hati* : pulak dah...tadi cakap suruh mantapkan, saya jawab bidas pulak.. nak saiko la nie...

2-Kenapa pelajar ridak suka datang ke library?

jawapan saya : mungkin student lebih selesa belajar secara online, atau mencari bahan2 daripada internet. Lebih menjimatkan masa dan memudahkan...

Penemuduga : kat sini pun ada internet, tapi masih tak ada yang datang menggunakannya..

Saya jawab : pelajar kebanyakan ada notebook or laptop sendiri, so lebih menyenangkan mereka dengan hanya menggunakan wiyerless..

3-Bagaimana nak tarik pelajar datang ke library?

Saya jawab : tambah koleksi bahan bercetak dan elektronik, promosi, dan ubah persekitaran agar lebih menarik.

Penemuduga : saya rasa library nie dah baik semua daripada apa yang awak cakap tu. Tapi tetap kurang, penuh bila nak exam je..

- daripada intervw tu, memang dah agak akan gagal. disebabkan masa untuk menyiapkan diri menghadapi hari intrvw tersebut tersangatlah terhad, so terjadi la macam di atas. Asyik kena saiko je... harap perkongsian nie bermanfaaat untuk semua.

Salam
- Putri

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 9, 2013 at 8:29 PM delete

Salam admin, nak kongsi soalan smsa interview jawatan pn. pgwai phbungan prusahaan s27.

Pertama kenalkan diri semua lah.. dlm bi..lepas dan goreng semua..

Soalan
1st - knp pilih jwtn nie?
2nd - jwtn nie bwh kmnterian apa?
3rd - penah masuk web kmnterian sumber mnusia?
4 - apa yang ada dlm lman web tu..
5 - pasal kelayakan cuti utk ibu bersalin
6 - akta kerja
7 - Fungsi Mahkamah perusahaan
8 - Flow orang awam nak buat aduan dan masuk mhkamah perusahaan
9 - tahun Hijrah
10 - motto maah hijrah
11 - tokoh maal hijrah
12 - pru akan dtg yg ke berapa?
13 - apa beza krjaan negeri dan kerajaan pskutuan?
14 - bagaimana krjaan dbntuk, berapa kerusi perlu mng
15 - jika antaq ke sarawak, ok ke x..

itu lebih kurang ditanya, lepas goreng pnya goreng..
RESULT KELUAQ = Calon Simpanan,, tapi Alhamdulilah.. daripada gagal :)
Harap korang bleh prepare pe patut..

Mat :)
KEDAH

Reply
avatar